OI SOI OI

okt 12, 12 • BLOG, frontpage, oi soi oiNo Comments

«Oi Soi Oi» er vietnamesisk og betyr «goodness gracious me.» Merket ble startet i 2007 av Christina Thorbøll, og hun er per idag fremdeles ansvarlig for deres produksjon og kvalitetskontroller i Vietnam. Hennes danske røtter, kombinert med inspirasjon fra Vietnam’s kultur oppsummerer hennes unike design. Hun har i tillegg et sterkt humanitært engasjement, hvilket skinner tydelig igjennom i produksjonen. En gjensidig respekt for merkets kunder, leverandører og samarbeidspartnere er en stor del av merkets profil. Alle produktene til Oi Soi Oi produseres i en landsby nær Hanoi, av familiedrevne workshops. Stolte tradisjoner og mangfoldige timer med hardt arbeid er kvaliteter som gir merket sin særegenhet. Under finner du litt kort informasjon om de ulike produktgruppene Oi Soi Oi leverer.

 

Tilbehør:

Alle vesker og smykker er laget av naturlige mineraler og stoffer, ofte produsert av kvinner fra etniske minoriteter i Nord-Vietnam. Mange kvinner dyrker frem hemp som håndspinnes og tørkes med naturlige fargestoffer. Stoffet blir så håndbrodert og dekorert. Oi Soi Oi kjøper både nye og antikke kvaliteter med patina.


Silke & soft furnishing:

Alle tekstiler er laget av 100% vietnamesisk silke. Denne er håndspunnet og tørket. Ved et nærmere øyekast vil du se de naturlige variasjonene i stoffet som gjør dette 100% genuint. Det samme gjelder for de fantastiske putene og pleddene fra merket. Et tips når det kommer til vask av silke: Det er best å rense silke, men en svært forsiktig håndvask fungerer også. Bruk gjerne en mild hårsjampo som vaskemiddel.

Bambus:

Bambus er et mye brukt materiale hos Oi Soi Oi. Visste du at bambus er en form for gress som er sterkere enn tre? Alle produktene er håndlaget og lakkert opptil 15 ganger i tråd med en vietnamesisk skikk. De er i tillegg vannavstøtende, men skal ikke puttes i oppvaskmaskinen.

Laquer:

Produktene er laget av papp-mâché og lakket i henhold til gamle tradisjoner. Denne prosessen er svært tidskrevende – det kan lett ta 40 dager å få ferdig en bolle.

Keramikk: 

Alt er 100% håndlaget. Mange av produktene lages også uten form. Alle produkter har blitt testet for giftige kjemikalier, og passer inn i de aller fleste hjem.

pictures: via oisoioi.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.